Find vej gennem de klassiske bingoudtryk, når du spiller

roulette spinner på nr 24
y123.jpg

Der er mange mennesker, der nyder at samles i store haller, på forsamlingshuse eller i idrætsforeninger og flere gange om året afholde banko. Har man ikke tid til at møde op i fysisk form, findes der dog også mange muligheder for at spille bingo på nettet, hvor man på samme måde kan sidde med en kop kaffe og et lille stykke kage og duppe af, når tallene råbes op. Uanset, hvordan man vælger at spille bingobanko, kan man vinde forskellige præmier, dog er der store forskelle på online bingo og normalt banko.

I de store bankehaller landet rundt råbes der ”banko”, ”gamle Ole”, ”ryst posen” og en masse andre udtryk, som man bliver nødt til at have kendskab til, hvis man ønsker at vinde de mange gevinster, der oftest kommer fra nærmiljøets små forretninger eller foreninger. Spiller man online er der også en del klassiske bingoudtryk man skal have styr på, da man ellers godt kan falde lidt af vognen indtil man kommer rigtigt ind i det, og selv lærer, hvad de forskellige udtryk betyder. Der er mange, der f.eks. ikke ved, at når calleren råber ’gamle Ole’, så er det et tysk udtryk.

Den online bingoverden er fuld af engelske udtryk

Når man spiller bingo online er der rigtig mange klassiske bingoudtryk, man skal holde styr på, hvis man ønsker at kunne følge lidt med, når calleren siger noget over computerens højttalere. Allerede her ser man tydeligt første eksempel på et fremmed, men klassisk bingoudtryk, nemlig ’caller’, der er betegnelsen for den mand, eller kvinde, der råber tallene op. Ligeledes man kan dykke længere ned i bingoudtrykkenes univers og finde ord såsom bestillingskøb, der referer til dén valgmulighed om at bestille og købe plader til fremtidige spil online, mens man er i gang med sit nuværende. ’Blackout’ lyder som et meget negativt ladet ord, da man ofte kender det fra andre sammenhænge, men i bingoverden er dette dog kun betegnelsen for dét mønster man skal ramme for at vinde. Mange kender dog ’early bird’, der referer til et spil startet før tid.

Man bør kende sine klassiske bingoudtryk, hvis man vil ind i bingoverden

Hvis man ønsker at være én af dem, der hver tirsdag og lørdag aften møder op i bingohallerne landet over, bør man sætte sig ind i nogle af de klassiske bingoudtryk, der findes i dette lille samfund af bingospillere. Forsøger man sig blot én gang i løbet af et spil at forhøre sig hos sin ukendte sidemand om, hvad ’mini’, eller ’maxi’ er for nogle størrelser, vil man hurtigt blive tysset på af alle de omkringsiddende, der ihærdigt lytter efter numrene fra calleren. Spiller man online behøver man dog ikke være bange for, at dette sker, dog kan man hurtigt komme bagud i et spil, hvis man skal sidde og tænke over, hvad et bestemt klassisk bingoudtryk betyder, mens spillet er i fuld gang. Dette kan medføre at man ikke render af med gevinsten til sidst.

Skriv et svar