Pleje af dit skæg

pleje med skægtrimmere
y123.jpg

Vi kan alle sammen trænge til at få trimmet stubbene en gang i mellem – især os mænd (og kvinder over tres). Overskæg, dun, fuldskæg, cykelstyr, bakkenbarter og så videre, uanset skægtype og stil, så skal dit skæg trimmes i ny og næ. Det er derfor en god ide at investere i noget ordentligt grej fra start. Mange mænd lider af relativ sart hud på halsen og i ansigtet. Skægpest, rødme og irritation, kan ofte undgås ved at man bruger det rigtige udstyr og ordentlige grej til sin barbering eller trimning af skægget.

Den gode trimmer

Det er altid en god ide at søge hjælp og vejledning, inden man skal ud og investere i en ny skægtrimmer. Sørg for at læse godt op på andres erfaringer og på en skægtrimmers egenskaber. Det er nemlig vidt forskelligt, hvilken måde en skægtrimmer virker på og det er ikke sikkert at alle metoder virker på dig. Husk, at skæg vil gro i forskellige retninger og at man alt afhængig af ens skægkvalitet, kan have vidt forskellige behov. Brug derfor altid noget tid på at sætte dig ind i lidt forskellige muligheder inden et køb af ny skægtrimmer. Det er en god ide at gøre op med sig selv, hvilke kvaliteter en god trimmer skal have for dig. Her kan du læse mere om skægtrimmere.

Den skarpe skraber

Er du mere typen, som godt kan lide at være glatbarberet, så gælder her samme regler. Der findes nemlig et væld af skrabere og forskellige muligheder, så du kan få den tætte barbering. Som tommelfingerregel så kan man sige, at jo tættere bladene ligger i din skraber, jo tættere barbering. Ligesom det selvfølgelig også giver sig selv, at en skarp ny skraber, er bedre end en sløv engangsskraber. Vil man gerne opnå en tæt og pæn barbering, handler det også om at være god til at skifte blade eller at vedligeholde ens blad, hvis man barberer sig med en ragekniv. Husk også altid at barber dig med hårene, på den måde er der større chance for at undgå irritation og rødme.

Den rigtige smørelse

For at ens barbering får et flot slutresultat, så er det altid en god ide at bruge den rigtige smørelse, både før, under og efter ens barbering. Husk altid at skylle ansigtet i varmt vand før en barbering for at blødgøre hårene. Ligesom det også er en god ide altid at skylde sit ansigt i koldt vand efter en barbering, for at give huden ro og afhjælpe eventuel irritation. Brug produkter som kan afhjælpe rødme og irritation. Barberskum, som blødgør dine hår yderligere, er også altid en god ide.

Det smukke skæg

Vil man gerne have en smule skæg, eller gro et fuldskæg, så er det en god ide at bruge skægolie og balsam. På den måde får man et sundt skæg at kigge på og man undgår grusede hår og spaltede spidser. Samtidig vil ens skæg blive meget mere blødt.

Skriv et svar