Det er aldrig for sent at lære: 3 måder du kan lærer noget nyt i en travl hverdag.

Smuk kvinde arbejder på computer
y123.jpg

”Det er aldrig for sent at lære”, vi kender vel alle dette udtryk, men alt for mange glemmer dette vigtige lille livsråd midt i rotteræset, når voksenlivet for alvor er begyndt.

Men hvordan finder man tid til at lære noget nyt, når hver dag lader til allerede at være fuldt booket ud?

Du trækker i ”elev” kostumet og kaster dig ud i det, på en af disse 3 smarte måder.

Person ser onlinekursus på computer

Gå online

Nettet er et herligt sted at lære nye ting, indenfor en bred vifte af emner. 

Visse steder er det endog muligt at følge med i videokurser, der kan give dig grundlæggende færdigheder i alt, lige fra blomsterbinding til hvorledes du anvender make-up.

Når tidsslugere såsom job, vennepleje, familie, børn og de sociale medier optager så meget af hverdagen, falder livet hurtigt ind i de samme vante baner dag ud og dag ind.

Men du skylder dig selv ikke at lade de faste rytmer stoppe dig fra at lære nye ting, og kaste dig ud i nye udfordringer – og intet sted er lige så tilgivende overfor dage med syge børn, dårligt humør eller en presset tidsplan, som online kurser.

Aftenskole og aftenkurser

Jovist kræver det at du skraber et par timers frirum fri fra den travle kalender, men aftenundervisning på en institution der tilbyder forskellige kurser, giver dig ikke blot mulighed for at komme lidt væk hjemmefra og holde hjernen sund med ny viden og nye indtryk, men giver dig en unik mulighed for at møde nye mennesker.

Vær dog opmærksom på at aftenkurser ikke ligefrem er billige. Ganske vist kan man finde billige aftenkurser, der ikke springer rammerne for budgettet, men til aftenkurser indenfor eks. kunst og madlavning, skal man forberede sig på at de materialer der skal anvendes, vil komme til at koste ekstra.

Universitetsprofessor foran tavle

Besøg et universitet

Kun få ting kan æde din tid i lige så høj grad som et universitet. 

Som elev er studiet et fuldtidsjob, der ikke tillader fritid på samme måde som et alment job, for selv i weekenderne er der ting der skal læses og opgaver der skal skrives.

For dig som allerede har et job, kan universiteter dog være et sted hvor ny viden blot ligger og venter.

Langt de fleste universiteter tillader at man som udefrakommende kan følge med i undervisningen, og siden universiteterne ofte har lange dage, er det muligt at smutte forbi og følge med i interessante fag på vej hjem fra arbejde.

Det anbefales dog lige at spørge underviser, om de er OK med at du følger med fra baglinjen.

Skriv et svar