Er det en god ide at købe kostumer til hunde?

y123.jpg

Det er da en både sjov og nuttet ide at klæde sin firbenede ven ud i hundekostumer. Især omkring højtider som Halloween, jul og påske kan man finde skøre små hundekostumer, så hunden matcher den festlige stemning. 

Men selvom det ser bedårende ud at sætte en lille nissehue eller skørt på din hund, så er det ikke i alle tilfælde en smart ide. Læs med her og bliv klogere på, om det er en god ide at investere i hundekostumer.

Kend din hunds grænser

Alle hunde er forskellige, og alle hunde har forskellige toleranceniveauer. Nogle hunde har for eksempel intet imod at blive løftet op, mens andre virkelig hader det. Nogle hunde er altså mere ligeglade med, hvad deres ejer gør ved dem, men det er vigtig at aflæse og respektere hundens grænser. 

For nogle hunderacer er det en sand straf at blive iført et lille kostume, og sådan skal det helst ikke være. Selvom det er sjov ide, så skal det først og fremmest være noget, som din hund føler sig tilpas i. 

Kostumer er bedre til mindre hunde

Hvis du bor med en stor husky, rottweiler eller berner sennehund, så skal du ikke regne med, at den gider iklædes et kostume. De større hunderacer, og dem med langhåret pels, er ofte ikke særlig tilpasse i hundekostumer. 

De mindre hunderacer, som for eksempel chihuahuaen, er nemmere at give kostumer på. Faktisk kan det være ganske rart for hunden, hvis den er lille med kort pels, fordi kostumet giver kroppen lidt ekstra varme. Du kan også forsøge dig med små søde kostumer til mellemstore hunde som for eksempel en engelsk bulldog. Denne godmodige hund vil måske endda elske den ekstra opmærksomhed og forkølelse, der følger med at gå i et sødt kostume. Læs mere om hunderacen og lær den engelske bulldog at kende her.

En alternativ dresscode

Hvis ikke kostumerne falder i god jord hos din hund så hellere lad være med at presse på igen og igen. Det er vigtig at hundens grænser respekteres, så den føler sig tryg og tilpas sammen med dig. 

Et godt alternativ til det helt store kostume kunne være et diskret lille tørklæde om halsbåndet eller måske en lille kappe. Hunden går i forvejen med sit halsbånd, så det vil ikke gøre den store forskel, om der sidder lidt ekstra pynt på det. Der er mange søde og sjove ting, som kan klipses på hundens halsbånd for at give den en lidt mere prangende dresscode.

Skriv et svar