DIY: Gode kostumer til udklædningsfesten du kan lave selv

ting til at sy med
y123.jpg

Kostumer kan være en dyr fornøjelse, hvis festen står for døren, og du endnu ikke har fundet den helt rigtige udklædning. I butikker og online kan du finde et væld af flotte muligheder, men har du mod på selv at gå i gang, kan du let lave et flot kostume selv. Her giver vi dig inspiration og vejledning til at lave ftre lette kostumer med tøj fra klædeskabet og en smule fingersnilde.

mønter i stabler

Du kan lave meget mere, end du selv tror

Du tænker måske, at du ikke har fingersnilde nok til at lave kostumer selv, men der er ingen grund til bekymring. Det kræver nemlig ikke ret meget, før du kan nå i mål med en flot udklædning. Pengepungen er måske tom, og derfor kan du være presset økonomisk, hvis du skal investere i en udklædning. De kan nemlig let blive en dyr fornøjelse, hvis det skal være kvalitet. Derfor kan det måske blive nødvendigt at tage et kviklån som 18-årig, så du har råd.

Det kræver…

Lån som 18-årig kræver dog, at du er indforstået med en højere rentesats og gebyrer, fordi du får pengene i hånden efter 48 timer. Herudover bør du huske at læse alt med småt, og du bør overveje, om du har brug for et forbrugslån overhovedet.

Farlige pirater og sømænd fra klædeskabet

Et kostume, du måske allerede har elementer liggende i klædeskabet til, er piraten eller sømanden. Hvis du har en trøje eller kjole med vertikale striber, så er du allerede halvvejs med kostumet. Med maritime farver såsom hvid, mørkeblå og knaldrød kommer du let tættere på en fuldendt udklædning. Med en stribet trøje, hvide bukser og falske (eller ægte) tatoveringer på armene er du ligeledes tæt på en sej sømand. For kvinder er det nemt at give den gas med rød læbestift og et lille rødt tørklæde om halsen oveni.

kaninkostume

Sød kat eller lille kanin med et par ører

Klassiske dyr er lette at imitere, fordi andre har gjort det før dig. En kat kræver blot et par ører og lidt knurhår på kinderne, før du kan slippe afsted med kostumet. Med lidt pap eller filt og en hårbøjle eller elastikbånd kan du kreere ørene selv. De vil måske kun holde den ene aften, men det er også ok, når de er så nemme og hurtige at komme i mål med. Der er mange gode billeder og vejledninger online, hvis du har brug for lidt ekstra hjælp til at få musse- eller kaninørene helt perfekte. Hvis du har tid og mulighed, kan du løfte kostumet med kattehale eller en lille pompon som hale til kaninen.

Regnbuen nås nemt med tylskørter

Der er ikke noget mere fantastisk end at hoppe i en sky af tyl. En tylnederdel er nem at lave, så du slipper hurtigt afsted med et hjemmelavet kostume på den måde. Der er flere måder, du kan lave et tylskørt på. Begynderniveauet indebærer at binde tyl fast til en elastik, så du slet ikke skal bruge hverken lim eller symaskine. Med tyl i regnbuens farver kan du lave et regnbuefarvet skørt, du kan kombinere med en lyseblå trøje. Med lidt hvidt stof eller filt klipper du et par hvide skyer, der kan limes på trøjen. Så er du hurtigt en fin regnbuehimmel med søde skyer.

 

Skriv et svar