Hvad du skal bruge for selv at kunne sy dine egne kostumer?

sytråd, nåle og syting
y123.jpg

Har du lyst til at kaste dig ud i at lave dine egne kostumer? Det er enormt tilfredsstillende at troppe op til kostumefesterne i dine egne kreationer. Du kan nemlig slippe fantasien løs og finde på dit helt eget outfit. Samtidigt undgår du at møde andre til festen i præcis samme udklædning som dig selv. 

mønter

Begynderniveau kræver ikke meget

Hvis du skal lave et kostume helt selv for første gang, kan du starte i det små. Du kommer nemlig rigtig langt med en saks, lim, noget pap, filt eller stof. Med en hårbøjle og lidt filt kan du let lave øre til et katte-, kanin- eller mussekostume. Online kan du finde vejledninger og skabeloner til ørene, som du kan printe og bruge som guide, når du klipper ud. Med tøj fra klædeskabet, genbrugsbutikker og fra klæd-ud-kassen kan du også sammensætte outfits, der nemt bliver et kostume. Du behøver derfor ikke at være fiks på fingrene, før du har et fint kostume, du selv har lavet.

Invester i en god symaskine, der kan holde mange år

Har du planer om at sy et kostume, kan det være ret krævende at sy i hånden. Derfor kan du investere i en god symaskine, du kan sy både kostumer på, men ligeledes bruge i hverdagen til at lappe huller og lægge gardiner op på. En symaskine er en større økonomisk udgift, og kvalitet og pris hænger sammen. Det kræver derfor, at du sparer sammen eller låner penge, når du køber en ny maskine. Lån penge udbetaling i dag, hvis du skal bruge maskinen nu og her. Alternativt kan du kigge på nogle af de platforme, hvor andre sælger og køber brugt. Her kan du nemlig finde en fin symaskine, der næsten ikke er brugt.

symaskine

Find gratis symønstre og vejledninger online

Når du skal sy et kostume, kræver det lidt planlægning, før du klipper stof og går i gang. Online kan du finde både skrevne og filmede vejledninger til, hvordan du bruger din symaskiner, måler ud til kostumer og syr. De er en uundværlig hjælp, lige meget om du er helt nybegynder eller øvet med sytråd og nål. Kostumemønstre kan købes i forskellige online butikker, hvor du ofte får dem på e-mail i pdf-format lige til at printe ud. Hvis du har mod på det, kan du også redigere mønstrene lidt, hvis du ønsker dit eget design.

Øvelse gør mester, så kast dig blot ud i det

Alle skal starte et sted, så giv ikke op, hvis dit første kostume ikke ligner en million. Et hjemmelavet kostume må godt se hjemmelavet ud, og du ligner i det mindste ikke de andre til festen. Derimod vil andre kunne se dit hårde arbejde, når du møder op til festlige begivenheder i dine egne designs. Det kan være en fordel at have indkøbt materialer nok til, at du kan starte forfra. På den måde slipper du for at skulle ud og købe nyt stof eller andet, hvis første forsøg mislykkes. Men ellers gør øvelse mester, og hvis du holder ved, kan du blive ved med at dygtiggøre dig i at lave kostumer.

Opbevar dine hjemmelavede kostumer korrekt

Nogle hjemmelavede kostumer ender med at ryge i skraldespanden efter endt udklædningsfest. Du kan have spildt på udklædningen, eller den kan være gået i stykker i kampens hede. Hvis du har et flot kostume, du har brugt mange timer på, kan det være en fordel at hænge det på en bøjle i skabet. På den måde undgår du, at det bliver krøllet eller ødelagt, fordi du ikke opbevarer det, så du kan bruge det igen.

Skriv et svar