Entreen – Sådan indretter du den

entremøbel
y123.jpg

I de fleste boliger, så er entreen det første, som man ser og får øjnene op for, så snart man træder indenfor. Det er på sin vis mødestedet, hvor man mødes enten som vært eller som gæst. Derfor er en nydelig entre en ting som bør overvejes, samtidig med, at man kan fokusere på at få entreen til at hænge godt sammen med resten af huset og indretningen. Entreen er dog stadig ikke det rum, som stjæler mest tid og energi når der tales om indretning. Der tales som regel om få kvadratmeter, og når man tænker over den store og vigtige rolle det har, så bliver der ikke smidt nok kærlighed ind i det.

Udseende og førstehåndsindtrykket

Et førstehåndsindtryk er noget som alle kender i alle sammenhænge. Man ønsker så vidt muligt altid at sikre sig, at førstehåndsindtrykket som andre mødes med i boligen, er positivt og nydeligt. Det gør både, at gæsterne formentlig gerne vil komme igen, men giver også værten og ejeren en form for tilfredsstillelse. Det er derfor godt at overveje, hvordan man vil indrette og pynte sin entre. Det kræver ikke altid ekstremt meget, specielt fordi entreen ikke fylder så meget. Så småting kan også spille en vigtig og stor rolle, til at skabe en hyggelig og behagelig entre.

Stilen

Stilen er som i alle andre rum i hele boligen relevant at overveje, og helst overveje nøje. Dog er der flere forskellige måder at gribe det hele an på. Dog er den velkendte ”røde tråd” altid god at huske at følge. Da den ikke blot gør, at det hele vil fremstå mere flot og veludført, men det giver også hele boligen en større fælles sammenhæng.

Hvilke møbler?

Det er meget forskelligt hvad man ønsker at have i entreen, og det er som i andre sammenhænge, fuldkommen op til den enkelte, hvad der ønskes. Før man går i gang med indretningen af entreen, skal man overveje ting som størrelsen, og hvad stilen generelt er. Da man formentlig ikke skal have mange møbler og genstande i en entre, som er meget lille. Da det ikke vil give så stor mening, og formentlig ofte vil ende ud i, at det vil se meget proppet ud, hvilket ikke er nydeligt eller tilfredsstillende. Men en kommode eller en form for bord eller hylde, er nogle af de genstande som går igen og igen i de forskellige entreer. Man gør også klogt i at overveje, hvor mange ting og hvad man har planer om der skal gemmes væk. Man kan overveje at lave et andet sted i huset, hvor man hænger jakkerne og stiller de sko som sjældent bruges, så man får mere plads i sin entre.

Hvad er entre møbler?

Entre møbler er mange forskellige møbler, som ligger i et spænd fra knagerækker til skoskab, spejl og meget mere. Priserne er meget forskellige og det varierer som regel af de samme faktorer som ved generel møbelhandel, nemlig om det er et velkendt mærke, og så spiller materialet også en rolle.
Hvis du gerne vil læse flere gode guides, så besøg www.kulturnet.dk.

Skriv et svar