Find det perfekte køleskab

madlavning
y123.jpg

Et køleskab er ikke bare et køleskab. Der er mange typer, mange størrelser, mange mærker og ikke mindst mange priser. Når du skal vælge dit næste køleskab skal du gøre dig lidt tanker om hvad du søger, og hvad der skal til for at opfylde lige præcis dine krav til et køleskab.

Typer af køleskabe.

Luksuskøleskabet er ofte store, velindrettede og har både isterninger, knust is og kølet vand. Der er faktisk også køleskabe der kan lave vand med brus. Nogle nye typer køleskabe har dobbeltdøre der lukker op ud til siderne så der er total overblik over indholdet, og giver et indtryk af luksus og overskud.

Indbygget køleskab eller fritstående.

Nogle køleskabe er dessignet, så de skal stå fremme, og så de er pæne fra tre vinkler. Andre køleskabe er lavet, så de skal integreres i de øvrige køkkenelementer, hvor der oven købet er nogle køkkenelementer der har en særlig låge der matcher resten af køkkenet, så køleskabet slet ikke kan ses. Da der er mange typer køleskabe kan du vælge lige præcis det køleskab der passer til dit køkken og dine behov.

Små køleskabe.

Har du et lille køkken, eller har du bare ikke behov for så meget køleskabsplads kan du få et ganske lille køleskab. Faktisk helt ned til 31 liter. Selvom et køleskab er lille kan det sagtens være smart og stilfuldt, og i et lille køkken eller til den lille husholdning er der ikke behov for så meget plads.
Et lille køleskab bruger selvsgat heller ikke så meget strøm på at holde temeraturen nede, som et stort luksuskøleskab.

Kombineret køl og fryseskab.

Du skal overveje om du har brug for fryserplads eller om du kan nøjes med køleskabet. I mange køleskabe er der en lille fryseboks i toppen, hvilket kan være rart at have til isterninger eller en vaffelis til dessert.
Men frysedelen kan også være lige så stor som køleskabsdelen, og fungere som en selvstændig fryserdel. Hvis du vælger et kombineret kølefryseskan kan de enten være bygget med den ene del oven på den anden, eller som to skabe vedsiden af hinanden. Sidstnævnte bruger en del plads.
Dog skal det nævnes at det anbefales at man med hensyn til miljøet har sepperate køleskabe og frysere.

Særlige features.

Køleskabe findes med mange forskellige særlige featueres. Der er isterninger, knust is, koldt vand, vand med brus, automatisk afrimning, besked til din telefon hvis lågen står åbent eller hvis temeraturen ikke er korrekt. Derudover arbejdes der på at lave et såkaldt intelligent køleskab, der holder øje med hvilke madvarer du har på hylderne, holder øje med udløbsdatoer, og som oven i købet kan komme med opskrift forslag ud fra hvad der står på hylderne.

Energimærkning på køleskabe

Når du køber nyt køleskab er det en god idé at holde øje med energimærkningen. Der er energimærkning fra D til A+++

Det anbefales, at du vælger et køleskab med energimærkning A++ eller A+++. Ikke kun for din pengepung men mindst lige så meget for miljøet. Ved at vælge et A+++ frem for et A+ køleskab sparer du 3.500 kr på 10 år. Og 10 år er hvad man kan forvente som levetid for et køleskab. Hvis du lægger en krone tilside hver dag, kan du altså næsten spare op til et nyt køleskab.

Skriv et svar