Find det rigtige sted til lejrturen

nathytte
y123.jpg

Er du ved at planlægge en lejrtur, men ved endnu ikke hvor turen skal gå hen? Så er der heldigvis redskaber, som kan hjælpe dig. På lejrguide.dk finder du en oversigt over, hvor der findes lejrhytter i Danmark. Der er utrolig mange muligheder. Hvis du f.eks. ønsker, at finde en hytte i et bestemt område, så kan du nemt finde udvalget af lejrhytter i det søgte område. Mange bruger denne søgefunktion, så man nemt og overskueligt kan få lejrturen på plads.

Planlægning af lejrturen:

Noget af det vigtigste ved planlægning af en lejrtur er selve stedet, det skal foregå. Når man først har fundet beliggenheden er det nemmere at finde ud af, hvilke aktiviteter, som man gerne vil arrangere. At beslutte hvor lejren skal være, kan være meget udfordrende. Der er mange gode naturområder, hvor man kan nyde stilheden og de smukke omgivelser på Sjælland, Fyn og i Jylland. Valg af beliggenhed har også meget at gøre med, hvad formålet er med lejrturen.

Hvis det er i forbindelse med skole er formålet typisk, at få eleverne til at være i et med naturen. Derudover kommer de til at lave nogle forskellige aktiviteter, så de udfordrer deres fysik, styrke og mentalitet. Hvis en drengegruppe tager af sted er formålet typisk, at få noget kvalitetstid med hinanden. Hvis drengegruppen har en tradition med at fiske, så vil der ikke være så mange krav til beliggenheden udover, at der er vand. Der vil være lidt flere krav til beliggenheden med en klasse, da der typisk er flere formål med lejrturen.

Fordele og ulemper ved forskellige beliggenheder:

Afhængig af placering er der både fordele og ulemper ved valg af lejrturssted. Hvis man f.eks. bor på Sjælland og vælger at tage til enten Fyn eller Jylland med elever er fordelene bl.a.:

 • Man oplever en anden del af Danmark
 • Bliver rustet godt sammen på køreturen til lejrstedet
 • Kan udforske lejrtursstedet
 • Kommer et stykke hjemmefra, så elever ikke ”bare” kan komme hjem pga. hjemve

Ulemperne ved at lejrturen finder sted i enten Jylland eller på Fyn er bl.a.:

 • Køreturen kan være lang
 • Udgifterne i forbindelse med benzin og bro
 • Man kan risikere at komme til et dårligt lejrsted, fordi man ikke kender det
 • Der er langt vej hjem, hvis elever har hjemve eller bliver syge

Lejrture er naturligvis placeret i naturskønne omgivelser. Fordelene ved at være ude i naturen er:

 • At man kan klare tankerne i den friske natur
 • Lave forskellige aktiviteter sammen med sine venner
 • Lære en masse om naturen og de forskellige arter
 • Udforske sine færdigheder

Det handler om at have det sjovt, når man er på lejrtur. Fællesskab betyder utrolig meget og lejrture plejer at være den perfekte løsning, hvis man skal rustes godt sammen. På lejrture lærer man både sine skolekammerater/kolleager bedre at kende personligt, imens man samtidigt lærer en masse om sig selv. På lejrture kan man grine, hygge sig og udfordrer sig selv på mange områder. Derfor er der mange som vælger, at tage på lejrtur igen, når de først har prøvet det.

Skriv et svar